Wednesday, June 02, 2010

Pasta ala Olio

Seriously, aku main belasah je masa masak kebenda ni.. mmg setiap kali nak masak pasta aku confuse, nak buat white sauce atau red sauce. At last aku goreng je macam buat Olio Pasta tu..
Let me try to recall the ingredients:
Pasta (tak kisah apa pun- rebus as recommended on the packaging)
Bawang besar dicincang
Bawang putih dicincang jugak
Tomato didadu
Udang
kentang direbus then didadu
oregano
Garam
Sos tiram (atau maybe aku letak sikit kiub pati ayam.. seriously dah tak ingat!)
minyak zaitun
Cara2
tumis bawang besar sampai layu, then masuk bawang putih.. kacau jap
Masuk tomato, biar sampai betul2 layu.
Then masuk udang & sedikit air.. kacau, lepas tu masuk pasta, kentang & oregano, garam, sos tiram/pati ayam.. gaul rata & hidangkan..
Sangat simple.. tapi klu pekena ni sekali-sekala best gak!

No comments: