Tuesday, May 05, 2009

Food Hunting: Penang Part 1

Masa kita plan nak pi Penang, dlm kepala cuma ingat nak makan Pasembor kat Padang Kota & kalau sempat nak pekena char kuey teow kat Seberang Jaya (near Sunway Hotel).. b4 bertolak emak cakap klu dpt belikan jeruk pala. Masa kluar rumah dah pukul 5. Aku takut tak sempat nak pi Pasar Chowrasta yang banyak jual pelbagai jeruk. Setahu aku pasar tu tutup pkl 7. Tempat tu je yang aku tau jual jeruk timbang.. xtually ada tempat lain lagi, tp aku tak pandai nak cari..
Mujur kitaorang sampai lagi 10 minit nak pukul 7, still byk gerai yg bukak. Memang kecur air liur dibuatnya tengok jeruk2 kat sini!








5 comments:

inahar ali said...

fuiyoooo..bnyknye jeruk ..klu makan ni mmg x hengat dunia..seb baik akak tgh batuk nih! jd xleh tgk lelama takut jd geram!!

rapheydhillo said...

k.ina,
tengok memang geram..macam nak beli semua yg ada kat situ! Tp saya mkn sikit je sebenarnya.. takut nak mkn byk.

nestumrasberi said...

uhhhh kecur air liur ni
sedapnye jeruk tu
esp jeruk buah salak..mabeles...

Zue Murphy said...

Drooling I. Jeruk pala is my favorite.

rapheydhillo said...

nestum/k.zu,
saya prefer kundang.. tp jarang dpt sbb kena tunggu musim. This time nasib baik dpt le merasa..