Saturday, January 31, 2009

Food hunting:Mihun Sup Utara @ Chow Kit

Hujan lebat tengahari tadi menyebabkan aku & hubby stranded di pasar chow kit. Hubby suggested kami mkn mihun sup utara kat situ. Aku pernah tapau a few time.. tp x pernah lagi kami mkn kat situ .. infact tak pernah mkn kat mana2 geraipun kat chow kit tu!
Gambar gerai mihun sup utara.. bekas steel besar kat sebelah kanan tu le tempat isi sup. Mmg byk giler! I was introduced to this gerai by tealady opis aku about 10 years ago.. and the stall is still standing kat chow kit sampai sekarang! Hubby yg tak sabar nak mkn mihun sup.. masa ni mmg hujan mencurah2 kat sebelah tu..see air hujan jatuh dr bumbung. Itu yg best tu.. tengah sejuk2 tu dpt mkn sup panas!
close-up..Kat meja tu jugak ada hidang tapai pulut..
Mmg best sbb kurang manis & rasa yg betul2 mesra...itu yg mkn sampai 3 bungkus sorang tu!




6 comments:

mila said...

9 tahun dulu sorg kawan bawa saya makan kat sini. First time saya makan mee hoon sup utara, dan kat chow kit pulak tu. Tapi mee sup ni memang sedap sgt. smpai sekarang masih teringat lagi dan saya harap dapat dtg sini lagi utk mkn mee sup ni. Dulu kedai die kat belah kanan, sekarang dah dok sebelah kiri.

rapheydhillo said...

mila,
thanx for visiting. Baru petang ni perasan ada komen kat sini. BTW, sejak saya pindah subang dah jarang ke chow kit. Teringin jugak nak makan kat mihun sup ni dengan tapi yg best tu!

harapan kita.... said...

Salam... Tgh serve pasal kedai sendiri... Tq sbb dtg kedai saya.. Kalau free dtg lagi ke chowkit makan bihun sup ... Anda dialu2kan..

harapan kita.... said...

Salam... Tgh serve pasal kedai sendiri... Tq sbb dtg kedai saya.. Kalau free dtg lagi ke chowkit makan bihun sup ... Anda dialu2kan..

harapan kita.... said...

Salam... Tgh serve pasal kedai sendiri... Tq sbb dtg kedai saya.. Kalau free dtg lagi ke chowkit makan bihun sup ... Anda dialu2kan..

harapan kita.... said...

Salam... Tgh serve pasal kedai sendiri... Tq sbb dtg kedai saya.. Kalau free dtg lagi ke chowkit makan bihun sup ... Anda dialu2kan..