Monday, April 20, 2009

Food hunting: Mee rebus Pak Chop

Petang tadi lepas kerja aku & hubby pi makan mee rebus Pak Chop kat Pekan Subang.. ini kali ke-3 kami makan kat sini dlm tempoh seminggu. Memang best!! Harga RM 3.50 sepinggan.
Semalam pi makan kfc kat giant Shah Alam. Dah lama kempunan nak mkn kfc i akhirnya tertunai jugak semalam..


6 comments:

inahar ali said...

alamak teruja akak tgk mee rebus nih?? jauh ke pekan subang ni dhill??
kt t.melawati nih plg sedap mee rebus johor pak hasan..tp la ni dh kurengla pulak rasanye..!!

nestumrasberi said...

alamak mi rebus pulak
sedapnyeeee...huhuhu

rapheydhillo said...

k.ina,
Pekan subang ni tak jauh dr subang airport.. pekan kecik je sebelum kg melayu subang.
Klu tak silap sayapun pernah jugak makan mee pak hasan ni zaman belajar dulu..bila pi rumah Pak Ngah kat Tmn Permata dia rajin bawak kat sana.. tp sekarang tak tau nak cari kat mana. Saya jugak suka mkn mee rebus kat Petronas AU2.. rojak kat situpun best jugak.. tambah2 klu pekena dengan cendol. Lagi terangkat!!

nestum,
mee rebus Pak Chop versi utara.. klu dengar owner dia cakap pun slang utara. Klu tak silap guna udang sbg asas..

Jun said...

dhill..jun ni dok dkt aje ngan kg melayu subang tp x tau pon ade mee rebus sedap ni..kat mana ek? leh la ajak hbby mkn nnti..heheh...

rapheydhillo said...

Jun,
Gerai Pak Chop ni kat mainroad depan Hero (which is kat dalam sikit).. bertentangan dengan Fotozoom. Bukak dr tengahari (maybe pukul 11 lebih) sampai petang (pukul 6 kut)..

pakchop said...

Mee rebus pakchop masih do kg subang. Sila like mee rebus pakchop at kg subang di Facebook. Semua maklumat ada disana.tq